Save the Raptors

Новини

Време e за Образователен природозащитен лагер „Картали 2013”
25.04.2013

Отново е пролет и имаме честта да ви поканим на традиционния Образователен природозащитен лагер „Картали 2013”. Датите на провеждането му са 7-11 май. А мястото, разбира се, отново е брегът на яз. „Студен кладенец” в Източни Родопи – едно от най-красивите и богати на биоразнообразие места в страната. И тази година както обикновено БДЗП е подготвило програма, която включва различни теренни проучвания през деня, вечерни презентации и дискусии на различни теми, както и специална работилница – изненада, посветена на Международния ден на мигриращите птици.

Някои от теренните задачи, в които ще имате възможност да участвате са: мониторинг на лешояди; наблюдение на земноводни и влечуги; разпознаване на редки видове растения; мониторинг на обикновени видове птици; потайните бозайници около нас и още други изненади...

За повече информация и записване за лагера, вижте условията тук. Можете да изпращате попълнените си формуляри за участие до 3 май 2013 г. на адрес vanya.georgieva@bspb.org

Местата са ограничени, така че побързайте! Тази година максималният брой участници, които ще бъдат одобрени за лагера, е 60 души. С предимство ще бъдат заявилите участие за целия период на лагера и хората със специален интерес в проучване на биоразнообразието.

 „Картали 2013” се осъществява съвместно от LIFE+ проектите „Помощ за египетския лешояд“, „Живот за Бургаските езера“ и „Безопасно място за червеногушата гъска” и със специалната подкрепа на проект „Новото тракийско злато”.

Време e за Образователен природозащитен лагер „Картали 2013”